De Gelderse Muziek Zomer 2002: mis het niet!

Knetterende koperblazers op de kade, zwoele zomeravonden met salonmuziek en Mendelssohn in Musis... Van 2 tot en met 17 augustus zal Gelderland wederom in het teken staan van muziek met de tweede editie van de Gelderse Muziek Zomer, een avontuurlijk zomerfestival voor iedereen. Meer dan twee weken lang zullen de mooiste Gelderse pleinen, parken, paleizen en concertzalen rond Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen ruimte bieden aan muzikale toptalenten die door het festival zijn uitgenodigd. De Gelderse Muziek Zomer gaat op vrijdagavond 2 augustus van start met een feestelijk openingsconcert in Musis Sacrum. Let wel: de meeste concerten zijn gratis en zonder reservering te bezoeken!

Muziek beleven
Motto bij de Gelderse Muziek Zomer is klassieke en hedendaagse muziek op een verrassende manier beleven. Vandaar dat veel concerten gegeven worden op de talrijke unieke lokaties die Gelderland rijk is. Ook zullen er masterclasses en openbare repetities plaatsvinden waardoor u een kijkje krijgt in de keuken van bijvoorbeeld het symfonieorkest. Speciaal voor kinderen en amateurs worden er tijdens de het festival diverse festiviteiten georganiseerd waarbij plezier en beleving voorop staan.

NJO Summer Academy
Veel concerten tijdens het festival worden verzorgd door deelnemers van de NJO Summer Academy: Onder artistieke supervisie van dirigent Reinbert de Leeuw en met internationale gastdirigenten en -docenten werken hondertwintig toptalenten uit binnen- en buitenland aan uitdagende programma's voor diverse bezettingen, van slagwerkensemble tot symfonieorkest.

Wegens succes geprolongeerd
De memorabele "authentieke" concerten van het NJO onder leiding van Philippe Herreweghe - waarbij de strijkers spelen op darmsnaren en met oude stokken - worden dit jaar voortgezet met uitvoeringen van de Vierde Symfonie ("de Italiaanse") van Mendelssohn en Beethovens beide Romanzen voor viool en orkest, met als solist Alessandro Moccia. Meesterpianist Igor Roma, die vorig jaar schitterde in Stravinsky's Concerto voor piano en blaasinstrumenten, zal met het NJO onder leiding van de jonge dirigent Jonathan Stockhammer zijn visie geven op het betoverende Concert voor de linkerhand van Maurice Ravel.

Zeggen al deze namen u niets? Geen enkel probleem. Kom gewoon naar de unieke lokaties en laat u verassen door de indrukwekkende muziek. Om de prijs hoeft u het zeker niet te laten! Noteer ook vast in uw agenda: op 17 augustus zal het festival een daverend slotakkoord krijgen in de Arnhemse cultuurtempel Musis Sacrum.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@geldersemuziekzomer Bellen kan natuurlijk ook: 026-3720782. Eind juli komt de programmakrant uit waarin het complete programmaoverzicht gedrukt staat.